Sonos Roam vs Sonos Roam 2

Wat zijn de verschillen tussen Sonos Roam en Sonos Roam 2?

Sonos heeft zojuist de opvolger van zijn draagbare Roam-speaker aangekondigd, genaamd Sonos Roam 2. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee? In dit artikel vergelijken we Sonos Roam en Roam 2 en geven we advies of het voor jou de moeite is om te upgraden naar Sonos Roam 2. Hoewel de Sonos Roam nog steeds een van de beste Bluetooth-speakers is die momenteel verkrijgbaar zijn, is het meer dan drie jaar geleden dat deze op de markt kwam. Met meer concurrentie dan ooit, is het logisch dat Sonos een vernieuwde versie introduceert met een paar verbeteringen. Lees verder om te weten hoe de Sonos Roam 2 en de originele Sonos Roam zich tot elkaar verhouden.

Speciale Bluetooth-knop

Hoewel de lancering van de Sonos Roam met veel enthousiasme werd ontvangen, viel de draagbare speaker op door zijn enkele knop voor het aan- en uitzetten, evenals voor het schakelen tussen Bluetooth- en Wi-Fi verbinding. Voor de Sonos Roam 2 heeft Sonos ervoor gekozen om het proces te vereenvoudigen door een aparte, speciale knop voor Bluetooth toe te voegen. Dit zou het overschakelen van het ene naar het andere apparaat aanzienlijk eenvoudiger moeten maken, afhankelijk van waar de gebruiker ervoor kiest om zijn muziek vandaan te streamen.

Direct klaar voor gebruik

Een onnodig en ingewikkeld aspect van de oorspronkelijke Sonos Roam was dat je deze niet meteen via Bluetooth kon verbinden met een apparaat. Om dat te kunnen doen, moest je eerst de Sonos Roam verbinden met je Wi-Fi-hotspot en het installatieproces doorlopen (het laatste waar iemand op zit te wachten tijdens een avontuurlijke kampeertrip). Dit keer heeft Sonos dat allemaal achterwege gelaten, aangezien je met de Sonos Roam 2 vanaf het begin via Bluetooth kunt verbinden, waardoor het toegankelijker is op de manier zoals je zou willen dat een Bluetooth-luidspreker is.

Ontwerp en prestaties zijn gelijk gebleven

Voor degenen die hoopten op een grote sprong voorwaarts in geluidskwaliteit bij de Roam 2, moet ik helaas teleurstellen. Met dezelfde belangrijkste onderdelen onder de motorkap heeft Sonos geen enkele verbetering in audio aangekondigd voor de Roam 2. Ook de batterijduur van 10 uur is gelijk gebleven. Dit betekent dat de opvolger van de Roam waarschijnlijk geen noodzakelijke upgrade is voor eigenaren van de eerste generatie speaker. Het ontwerp is ook grotendeels ongewijzigd, met uitzondering van één kleine aanpassing. In tegenstelling tot de Sonos Roam heeft het Sonos-logo nu dezelfde kleur als de rest van het apparaat (verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren). Visueel gezien is dit het enige wat aangeeft of je naar een Sonos Roam 2 of een originele Sonos Roam luistert.

Prijs blijft ook gelijk

Sonos heeft gelukkig besloten om de prijs van de Sonos Roam 2 gelijk te houden aan die van het originele model, wat neerkomt op een adviesprijs van €199,- Dit onderstreept dat de kleine aanpassingen niet genoeg zijn om een grote prijsstijging te rechtvaardigen.

Ons Advies

Hoewel de Sonos Roam 2 meer als een subtiele update van het draagbare luidsprekerassortiment kan worden gezien dan als een volledig nieuwe opvolger, is het belangrijk op te merken dat de originele Sonos Roam momenteel met flinke korting verkrijgbaar is bij onze partners. Gezien de minimale verschillen adviseren wij om juist nu de Sonos Roam te kopen, niet in de laatste plaats omdat Sonos de laatste voorraden aan het opmaken is. Wacht dus niet te lang. Bekijk de huidige Sonos Roam aanbiedingen hieronder en profiteer van hoge korting op de beste Bluetooth draagbare speaker.

Scroll to Top