Hoe koppel je een streamingdienst aan je Sonos systeem?

Na succesvolle installatie van je Sonos-speaker is het nu tijd om je favoriete muziekdienst toe te voegen. Ontdek in dit artikel stapsgewijs hoe je een streamingdienst zoals Spotify of Deezer integreert met je Sonos systeem.

Benodigdheden voor Sonos-installatie

  • Een werkend Sonos-systeem.
  • Ge├»nstalleerde Sonos-app op je smartphone of tablet.
  • De app van je streamingdienst op je smartphone of tablet, zoals bijvoorbeeld de Spotify-app.

Belangrijk: Voor de meeste streamingdiensten zoals Spotify is een betaald of premium account vereist om naar Sonos-speakers te kunnen streamen.

Stappenplan

Stap 1: Open de Sonos-app
Begin met het openen van de Sonos-app op je smartphone of tablet. Je wordt nu begroet door het standaardscherm waarmee je muziek kunt afspelen en je Sonos speakers kunt beheren.

Stap 2: Open de instellingen
Als je deze stappen op een tablet uitvoert, is het menu al uitgeklapt in de linker kolom, en kun je deze stap overslaan. Voor smartphone gebruikers, tik rechtsonderin op het tandwielpictogram om de instellingen te openen. Klik vervolgens op “Services en Stem” in het menu.

Stap 3: Klik op Muziekservices toevoegen
Tik op service toevoegen onder het tabblad Muziek en content.

Stap 4: Selecteer je streamingdienst
Kies jouw streamingdienst uit de lijst. Als je moeite hebt om deze te vinden, tik dan op het vergrootglas in de rechterbovenhoek en zoek naar de naam van de muziekdienst.

Stap 5: Streamingdienst toevoegen
De Sonos-app geeft nu informatie over de geselecteerde dienst. Klik op “Bij Sonos voegen”.

Stap 6: Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in
De Sonos-app vraagt vervolgens om je gebruikersnaam en wachtwoord die je gebruikt om in te loggen bij je streamingdienst. Vul deze in en geef daarnaa een naam voor je account in.

Stap 7: Gefeliciteerd! Je streamingdienst is toegevoegd
De toegevoegde streamingdienst is nu zichtbaar in het menu “Services en Stem”. Herhaal deze stappen om meer streamingdiensten toe te voegen.

Klaar!
Je muziekdienst is succesvol toegevoegd. De app keert terug naar het standaardscherm. Hier vind je het hoofdmenu van de zojuist toegevoegde dienst. Gebruik het vergrootglas in de rechterbovenhoek om te zoeken naar een specifiek nummer, artiest of afspeellijst.

Scroll to Top